Vegan knapperig bananenbrood

Het is weer weekend en tijd om lekker te bakken! Een bananenbrood is zo ongeveer het makkelijkste, meest flexibele en meest praktische gerecht ooit! Iedereen heeft eigenlijk de ingrediënten wel in huis omdat het eigenlijk alleen maar bananen, meel (in alle soorten en maten) en eieren bevat. Maar ik zou Maartje niet zijn als is er niet mijn eigen draai aan zou geven 😉 Dus ik probeerde een VEGAN bananenbrood, dus zonder eieren. Je mist dan wel wat volume dus dat moet worden opgevuld, ik koos voor quinoa. Deze peulvrucht is rijk aan eiwitten, magnesium en ijzer; dit zijn belangrijke voedingsstoffen als je vegan eet.

Om er een beetje verdere smaak aan te geven koos ik speculaaskruiden en kaneel, ben ik zelf gek op en bovendien heeft kaneel een positieve invloed op de bloedsuiker spiegel waardoor de trek in snacks af zal nemen!

Ik had geen meel in huis maar wel havermout, het leuke aan havermout is dat je er havermeel van kan maken in de keukenmachine/blender! Door het niet helemaal fijn te malen maar er nog een paar havermoutvlokken in te laten zitten wordt de cake iets ruwer en dus lekker knapperig! Natuurlijk zorgt de quinoa ook voor de nodige bite.

Ingrediënten

 • 120g havermout
 • 50g quinoa (+100ml water)
 • 3 rijpe bananen (+1/2 voor bovenop)
 • 1 el koekkruiden
 • 1 el kaneel
 • 1 el kokosolie

Bereiding

 1. Kook de quinoa in 100ml water.
 2. Doe de havermout in de blender en mix tot meel.
 3. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 4. Doe de bananen ook in de blender en mix tot een glad beslag. Voed nu ook de koekkruiden, kokosolie en het kaneel toe.
 5. Laat de quinoa even afkoelen.
 6. Doe het beslag in een kom en roer de quinoa er met een lepel doorheen.
 7. Doe wat bakpapier in een cakevorm en schep het beslag erin. Snijd als laatste de banaan door en leg deze bovenop de cake.
 8. Zet nu in de oven voor 35-40 minuten.

Laat even afkoelen en geniet van deze heerlijke vegan cake mét bite!

Deel jou foto’s met #gezonderecptjes !

Liefs,
Maartje

Instagram
Facebook
Youtube