Een smoothie bowl toppen

Smoothie bowls zijn geweldig! Super mooi, met de lekkerste toppings en insta-waardig! Deze plaatjes kom je overal tegen en nu ga ik je stap voor stap uitleggen hoe je nou zo’n smoothie bowl topt!

1. Maak een yoghurtbowl. Ik heb gekozen voor yoghurt, whey en spirulina; de zogenoemde Mermaid bowl. Je kan ook voor verschillend gemengd fruit met wat water of plantaardige melk gaan.

Op onderstaande foto zie je dat ik al het een en ander aan toppings klaar heb staan. Bedenkt voor jezelf vast: wat heb ik in huis en welke smaken vind ik lekker?

2. Begin met de wat grotere stukken fruit, ik heb gekozen voor een nectarine in partjes. Een appel kan op dezelfde manker gesneden worden, maar je kan natuurlijk ook een mango, banaan of een ander stuk fruit kiezen.

3. Daarna kleine stukjes fruit. Denk aan verschillende bessen of druiven. Zorg dat de hele bowl al een soort patroon heeft. Ik heb gekozen voor blauwe bessen.

4. Gebruik daarna een knapperig element. Denk aan granola, havermout of muesli. Je kan hier ook gaan voor stukjes chocolade of noten. Ik had nog zelf gemaakte granola met chocolade en frambozen, dus die gebruikte ik hier.

5. De volgende stap is het afmaken van de bowl, versier elementen. Citroen/limoen schijfjes doen het vaak heel goed op foto’s maar je kan ook voor (eetbare) bloemen of blaadjes kiezen. Ik koos voor twee schijfjes citroen.

6. Als laatste gebruik ik altijd verschillende superfoods, denk aan: chia zaad, lijnzaad, kokos rasp ect. En natuurlijk wordt de bowl afgemaakt met honing. Probeer in snelle lijnen te werken voor een mooi effect.

Let op: de honing druipt, dus je moet redelijk snel zijn met het maken van de foto!

7. Als laatste: de foto! Ik kies voor de styling vaak de ‘restjes’ van de producten die ik heb gebruikt in de bowl. Lepeltjes/vorkjes doen het ook vaak goed! Let wel op de kleur en de grootte van de accessoires, de bowl moet natuurlijk wel het middelpunt blijven!

Succes met jouw bowl! Ik ben benieuwd naar jullie creaties, deel deze op instagram met #gezondereceptjes & #meidenavond zodat wij mee kunnen genieten!

Liefs,
Maartje