Quinoa maaltijd salade

IMG_7427

Quinoa is super bekend om zijn gezonde voordelen en de hoge superfood waarde. Ik probeerde dus laatst het recept van Naomi (@Myfitfoodkitchen) waarbij ze de quinoa door een salade gooide, dat vond ik zo’n goed idee dat ik er mijn eigen draai aan heb gegeven en tadaaa! Hier is het receptje voor jullie.

Ps. Deze salade is dus zelfs goed gekeurd door mijn papa, nou dat zegt wat hoor! Hij is nooit zo van de salades en superfoods, maar tsja, met zo’n dochter moet je er af en toe toch aan geloven en dat beviel deze keer dus super goed!

Ingrediënten:

90g quinoa
bouillon blokje (smaak naar wens)
½ komkommer
lekker veel cherry tomaatjes
ongeveer 10 olijven
½ rode ui
klein handje rucola
1 rode paprika
vegetarische balletjes op soja basis

Bereidingswijze:
  • Kook de quinoa zoals op de verpakking staat beschreven, dit verschilt per merk namelijk en voeg het bouillon blokje aan het water toe.
  • Snijd alle groente, komkommer, tomaatjes, olijven, de ui en de paprika en doe het in een grote kom.
  • Bak de vegetarische balletjes in een pannetje, ze hoeven in principe alleen maar warm te worden, snijd ze daarna in partjes.
  • Doe alle ingrediënten gesneden en gewassen en al in een grote kom, voeg ook de gekookte quinoa toe en roer alles door elkaar.

Je kan dit als hoofd gerecht eten zoals ik deed, dan is het voor 2 grote eters of 3 kleine. Je kunt het ook als voorgerechtje serveren, dan is het voor 4 à 5 personen!

Het aller leukste aan deze salade vind ik de kleurtjes en dat is dus super mooi voor op de foto, instagram-waardig dus! Deel jou salade met #gezonderecptjes zodat ik hem ook kan zien, ik ben benieuwd!

Liefs,

Maartje