Foto’s maken van je ontbijt

img_5094

Waarom foto’s maken van je ontbijt?

Ik krijg altijd veel vragen over waarom ik nou foto’s maak van mijn ontbijt, of eigenlijk van bijna alles wat ik zelf heb gemaakt (of heel lekker vind!). “heb je daar wel tijd voor” “hoe kom je aan dat geduld” “als ik een foto wil maken van mijn eten heb ik het per ongeluk al opgegeten”. Tsja, het leven van een fitgirl is ook niet zo makkelijk als je denkt, máár ik zal je hieronder vertellen waarom ik dus wél foto’s maak van mijn ontbijt!

1. MOOI – ik vind gewoon dat mijn eten er leuk uitziet. Ik geniet ervan om mijn ontbijtjes mooi te maken met verschillende kleuren, kruiden, specerijen, noten en zaden. En tsja, als iets er mooi uit ziet, dan moet je het vast leggen toch?!

2. GENIETEN – als ik zelf iets maak én het er mooi uit ziet (en vaak lekker ruikt) dan geniet ik er dubbel zoveel van! Ik geniet van elke hap die ik eet, puur omdat ik weet hoeveel moeite ik ervoor heb gedaan. Natuurlijk mag de rest van mijn lieve instagram volgers mee genieten van mijn geniet momentje!

3. GEDULD – geduld is een schone zaak, dat zei mijn oma al! Je hoeft niet perse al je eten gelijk achterover te gooien alsof het niks is. Hoe langer ik naar mijn zelf gemaakte ontbijtje of iets anders kijk, hoe lekkerder ik het ga vinden en hoe meer ik er van kan genieten (zie punt 2) en als ik dan later de foto op instagram zet ben ik gewoon even terug in dat moment, heerlijk!

4. TROTS – ja, het klinkt heel suf misschien, maar ik ben ook trots als ik iets moois heb gemaakt. Ik wil dat graag met de hele wereld delen en ik ben altijd super enthousiast over de reacties die ik er op krijg en ik geef toe, dan ben ik af en toe best een beetje trots op mezelf.

5. TIJD – ‘ik heb geen tijd’. Onzin! Je moet er tijd voor maken. Je kan natuurlijk de hele ochtend op je mobiel zitten en iedereen whats-appen, facebooken en instagram posts liken, ook leuk, maar die tijd kan je dus prima gebruiken om een heerlijk ontbijtje in elkaar te flansen.

6. ME-TIME – ik en eten, dat gaat gewoon heel goed samen. Ik houd van eten, eten houdt van mij. Dus tsja, moet ik het nog verder uitleggen? 😉

7. GEUR – elke keer als ik weer een nieuw receptje van een bananenbrood uit probeer dan ruikt gewoon het hele huis lekker! Best jammer dat, dat niet op de foto kan eigenlijk…

Zo, dan weet je dat ook weer, en (hopelijk) heb ik jou er ook een beetje van kunnen overtuigen om in het vervolg foto’s te maken van je ontbijt.
Ik vind het heerlijk en ik ga er nog heel lang mee door kan ik je vertellen! Ik hoop dat jullie elke dag weer van mijn foto’s genieten en het stiekem zelf ook maar eens gaan proberen.

Liefs,
Maartje

Instagram
Facebook
Youtube