Blauwe bes als superfood

Blauwe bessen zijn razend populair, niet zo gek als je bedenkt wat de voordelen zijn. Ook voor het verbeteren van de hardloopprestaties is het eten van blauwe bessen zeker een aanrader! Lees dus snel verder wat de voordelen zijn en natuurlijk met een bijpassend receptje.

Blauwe bessen bevatten veel voedingsstoffen die essentieel zijn voor goede hardloopprestaties. Vooral de antioxidanten zijn voor het hardlopen heel goed omdat ze ons lichaam beschermen. We willen natuurlijk wel topfit zijn voordat we aan onze run beginnen! Bovendien kunnen blauwe bessen helpen op de spierschade te verminderen na een zware training! Op moleculair niveau kan de pijn worden verminderd en kunnen de spieren versnelt worden herstelt.

Overtuigt? Mooi! Ik heb namelijk een heel lekker en super makkelijk ontbijtje bedacht zodat je gelijk je portie blauwe bes binnen hebt!

img_3616

Ingrediënten:
– 150g yoghurt/kwark
– 50g blauwe bessen
– 2 el honing
– 50g granola

Doe de blauwe bessen met 2 el yoghurt en de honing in de blender en mix tot het een zacht en romig geheel is. Doe vervolgens de rest van de yoghurt in een bakje en giet het blauwe bessen mengsel eroverheen. Versier de bowl vervolgens met wat granola.

Je kan het ook, net zoals ik, in een glaasje doen. Kies dan voor verschillende lagen. Kies voor de volgende volgorde voor een mooi resultaat: Yoghurt – Bessen – Granola – Yoghurt – Bessen.

Eetsmakelijk en succes met je rondje lopen, dat gaat vast en zeker lukken na dit power-ontbijtje!

Liefs,
Maartje

Instagram
Facebook
Youtube