Amandel-kokos koekjes

img_7102

Koekjes zijn mijn favoriete ‘cheat’ maar wat is er nou beter dan een koekje boordevol superfoods en andere gezonde ingrediënten. Amandelen vind ik de lekkerste noten en ze zorgen er, in tegenstelling tot een ‘normaal’ koekje juist voor dat de suikerspiegel constant blijft en geen rare extreem hoge pieken vertoond. Deze amandelkoekjes zijn dus super gezond en ideaal als tussendoortje!

Ingrediënten:

100g amandelmeel
30g kokos
1 el sesamzaad
1 el chia zaad
1 el lijnzaad
1 el hennepzaad
10 amandelen
1 el kokosolie
4 el honing

Bereidingswijze:
  • Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Doe het amandelmeel, de kokos, het sesamzaad, het chia zaad en het hennepzaad in een kom en roer het goed door elkaar.
  • Doe vervolgens de kokosolie en de honing in een steelpannetje en zet dit op een laag pitje, blijf goed roeren tot het goed gemengd is.
  • Doe daarna alles door elkaar en roer het goed door elkaar, voeg eventueel wat water toe als het niet vochtig genoeg is om er koekjes van te maken.
  • Maak nu de koekjes, ongeveer 10, en leg ze op een bakplaat, doe op elk koekje 1 amandelnootje. Is de oven voor verwarmd? Doe ze dan voor 10 minuutjes in de oven.

Wil je zien hoe ik dit maak? Bekijk dan de vlog hieronder! Deze is uiteraard ook terug te vinden op mijn YouTube kanaal.

Ik hoop dat jullie ze lekker vinden en er mooie foto’s van maken zodat je ze kan delen met #gezonderecptjes, zie ik ze vanzelf voorbij komen!

Liefs,
Maartje