Aardbeien-chocoladecake met tony chocolony crunch

Aardbeien, oke die zijn wel gezond, maar de rest?! JAA! Nou, oke ik geef toe dat het niet het gezondste recept is dat ik ooit heb gemaakt, maaar… Het is zekerste weten een gezondere variant dan een normale chocolade cake!

img_2368De ingrediënten zijn zo gekozen dat ze gewoon gezond zijn, bordevol vetten en eiwitten waardoor het een prima post-workout snack is! Door de aardbeien heeft het een frisse en fruitige touch, voor ieder wat wils dus 😉

Ik heb ook een kook video gemaakt van deze cake, hier moet ik wel even een kanttekening maken dat het een ander recept is. Ik bakte deze cake namelijk eerste zonder eieren en met meer water waardoor het niet goed compact werd en het zeg maar helemaal uit elkaar viel. Om deze reden heb ik het recept iets aangepast zodat als jullie de cake maken het wel gewoon een mooie compacte stevige cake wordt.

Ingrediënten:

180g speltmeel
2 eieren
50g cacao poeder
120g kokosbloesemsuiker
100g kokosolie, gesmolten (+ 1 el extra)
100ml warm water
100ml kokosmelk
bakje aardbeien (ongeveer 200g)
tony chocolony reep (ik koos voor 51% met kokos en pecan)
handje gemengde noten en zaden
optioneel: zakje gist/wijnsteenpakpoeder & kokos rasp

Bereidingswijze:
  • verwarm de oven voor op 180 graden
  • zeef het meel, de cacao en de kokosbloesemsuiker en doe het bij elkaar in een kom, als je restjes van het speltmeel overhoudt bewaar deze dan, die heb je later nog nodig.
  • voeg nu de kokosolie, de eieren, het water en de kokosmelk toe en voeg eventueel de gist en de kokos toe.
  • snijd ongeveer de helft van de aardbeien in stukjes toe aan het beslag en blijf het goed mixen.
  • vet de cakevorm in en doe het mengsel in de vorm, strooi eventueel nog wat stukjes aardbei en kokos eroverheen en zet het voor 30-40 minuten in de voorverwarmde oven.
  • doe nu ongeveer ¾ van de tony reep samen met een el kokosolie in een kom en verwarm deze au bain-marie, doe ondertussen de noten in de vijzel en roer deze door de chocolade heen als het helemaal gesmolten is, ook kun je nu de overige restjes van het meel toevoegen.
  • Als de cake klaar is kun je de chocoladecrunch over de cake heen gieten, versier eventueel nog met wat aardbeien en serveer warm.

Maak jij de cake en is die wel goed gelukt? Deel hem met mij! Stuur je foto naar info@gezonderecptjes.nl of share hem op social media

Instagram + facebook: @gezonderecptjes

Ik ben heel benieuwd!

Liefs,

Maartje